Master of Design

Workshop Esther Naomi Perquin – Schrijfopdracht

March 6, 2016

Opdracht 3: 4 personages

Olivia is een 21-jarige studente, op dit moment niet actief studerend. Ze overweegt zich uit te schrijven bij haar opleiding Journalistiek. Niet omdat

Opdracht 4: personageschets

Robert’s vrouw vindt eigenlijk dat hij wat anders zou moeten gaan doen. Zijn baan als coördinator binnendienst bij het Gemeentelijk Havenbedrijf heeft hem de laatste 10 jaar geen duidelijke doorgroeimogelijkheden geboden en omdat Robert inmiddels de 50 is gepasseerd, zit dat er waarschijnlijk ook niet meer in. De winkel in grote maten BH’s van Robert’s vrouw loopt inmiddels zo goed dat ze het ook wel zouden kunnen redden op één salaris voor een tijdje. Zijn kinderen zijn het huis al uit en hun woning is afbetaald, dus daar liggen de problemen ook niet.

Robert zelf heeft er eigenlijk al veel langer tabak van. En niet alleen van zijn baan. De bemoeizucht van zijn vrouw komt hem de laatste jaren al helemaal zijn oren uit en waar zijn kinderen eerder nog als bliksemafleiders fungeerden, gaat alle aandacht van vrouwlief nu volledig naar hem. Hij probeert zoveel mogelijk niet thuis te zijn en een cursus retoriek bracht uitkomst. Daar ontmoette hij Annelies. Annelies is een gescheiden vrouw van 47, van wie de kinderen inmiddels al geruime tijd bij de vader wonen. Annelies brengt Robert alles wat hij in 25 jaar huwelijk heeft gemist: intieme gesprekken, gezamenlijke interesses, dezelfde kledingsmaak en de voorliefde voor moderne klassieke muziek. Annelies daagt Robert uit om zelf initiatief te nemen, ze laat hem weer jong voelen. De ellende is alleen dat Annelies Robert ziet als soulmate (en niet meer dan dat) , terwijl Robert liever vandaag dan morgen zijn vrouw zou verlaten om met Annelies in – pak ‘m beet – Barcelona te gaan wonen.

Opdracht 5: situatieschets.

Ontbijt van Robert

Er stond nog een beetje koffie in de pot. Robert schonk het uit in een kopje uit de vaatwasser. Eigenlijk niet te drinken, want koffie wordt er op zo’n warmhoudplaatje niet beter op, maar toch nam hij een slok.

Nicole was al weg om de winkel te openen. Op het aanrecht had ze een emmer zure kwark achtergelaten en een schaaltje lei-chi’s. Hij kon wel een paar kilootjes missen, had ze hem meegedeeld. Waarvan akte. Bij het schaaltje lag een post-it: “Het WC-papier is op en kun je een heel ambachtelijk Spelt meenemen? X” Robert had deze ochtend vrij genomen om Peter, zijn oudste zoon, te kunnen helpen bij het inrichten van zijn studentenkamer in Zuid. Daar kwam dus nu ook nog een boodschappenrondje bij.

Zwijgend kieperde Robert de kwark in de WC en de lei-chi’s in de vuilnisbak. De zak zou hij zo wel in de kliko gooien, dan kwam Nicole er ook niet achter. Robert trok nog een extra keer door en sprong in de auto. Om 10 uur zou hij bij Peter zijn, dus dat gaf hem net voldoende tijd om een chocoladebroodje en een espresso bij de patisserie aan de Lijnbaan te halen.

5 dingen van mij

Sportief – aparte kast met sportkleding
Muzikaal – 2 basgitaren en 3 gitaren
Chaotisch – sok in de koelkast
Associatief – iphone met ikoontjes op kleur
Hoarder – 5 fietsen, 4 auto’s, een brommer en een motor.

5 dingen van Gerard Jan

Chaoot
Koken
Wansmaak
Muzikaal
Genieter

Opsporingsbericht Jan Wessel

Man gezocht. Zoekt mogelijk zichzelf.
Probeer een lokfiets, lokkoers, lokvrouw, lokSaab, lokhond, lokboerderij, lokCMD, lokbos, lokberg, lokzee, lokvespa, lokbed, lokmuseum, lokvriend, lokvriendin, loklok.

Of Google hem eens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *